Το λαχανικό που ντρέπεται!



Τα παντζάρια είναι ένα πολύ παρεξηγημένο λαχανικό που τα περισσότερα παιδιά αποφεύγουν. Οι κόκκινες αυτές ρίζες, εκτός από την εξαιρετική, γλυκιά τους γεύση, είναι σημαντικές πηγές ενέργειας και θρεπτικών συστατικών.
 
Τα παντζάρια περιέχουν περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό σάκχαρα, είναι πλούσια σε βιταΐνη (συστατικό που καθαρίζει το αίμα και προστατεύει το αγγειακό σύστημα), βιταμίνη C, φυλλικό οξύ (ανήκει στην κατηγορία των βιταμινών Β), ενώ περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά.

Όμως τι γίνεται όταν ένα παιδί δεν το τρώει καθόλου; Άλλωστε κανένα λαχανικό δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό στα μικρά! Σε αυτή την περίπτωση, εφαρμόζετε την επιχείρηση «καμουφλάζ»! Αυτό σημαίνει ότι προσθέτετε σε μια συνταγή που το παιδί σας προτιμά και παντζάρια. Διαβάστε παρακάτω για να πάρετε μια ιδέα…

Σουβλάκια με παντζάρια

Υλικά για 4 ενήλικες
450 γρ χοιρινό ή αρνάκι άπαχο, κομμένο σε κύβους
1 παντζάρι βρασμένο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά λεμόνι ή ξύδι
1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
8 τετράγωνα κομμάτια πράσινης πιπεριάς (ή άλλου χρώματος)
Αλάτι, πιπέρι και σκόρδο ξερό
8 καλαμάκια για σουβλάκια

Περάστε τα κομμάτια του κρέατος και του παντζαριού εναλλάξ σε κάθε ξυλάκι για σουβλάκια, αρχίζοντας και τελειώνοντας με ένα κομμάτι πιπεριάς.

Ανακατέψτε το λάδι, το λεμόνι, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και αλείψτε με αυτό το μίγμα το κάθε σουβλάκι πριν το βάλετε για ψήσιμο.

Τοποθετήστε τα έτοιμα πια καλαμάκια σας σε ταψί και βάλτε τα στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμα, ξαναραντίστε τα με το μίγμα του λαδιού και σερβίρετε τα μαζί με ρύζι ή ψητές πίτες (στο γκριλ και αυτές με λίγο λάδι). 

Μια και τα παιδιά τρώνε τα σουβλάκια, αλλά και το ρύζι, είναι βέβαιο ότι το φαγητό «καμουφλάζ» θα το αγαπήσουν.

Καλή επιτυχία